Rabu, 25 Januari 2012

Allah s.w.t helped Zombie

Bismillahi Alhamdulillah..

I could hardly believe what I had read just now. The story of my friend or English tutor/motivator, Zombie. Allah had given me the hidayah through his story. I could feel my iman was rising at sudden.

Some people might say Zombie's story entitled, "Inilah Zombie.." , is fake or fairy tale. For me, I knew Zombie. Zombie was well-known with his courage, kindness and sincerity. I can guarantee his story is true.

hurmm..well korang2,,ak cter sikit2 la ek pasal ape yg jadi harinie,.s0 story dia macam nie
malam smalam,,aku tidur lambat,.dalam pukul 4 gitu lah,.hermmm.ada lah masalah sikit s0 nak settle2 lah.
dah settle semua pukul 4.30 pagi gitu baru tidur,.
then pukul 7 pagi dah bangun,,nak g kerja,.mengantuk gila r weh 3 jam tidur nk kerja,.
then ak call lah member ak,,Zam namanya..ak suruh dia hantarkan ak pergi kerja,.ak penat giler nk jalan kaki.
after that,,dia pun datang,,amek aku.
before hntar pergi times square,,dia nk pergi ampang dulu..jumpa mak die,.
but part nie la yang tak seronoknye...
that time,,ktorg smpai area mane r kat ampang tue,..sana sunyi gila,.lagi2 time pagi2 tue,.
then sampai satu selekoh nie,,,bahaya sket..selekoh tu tak nampak depan die ada apa,.
tapi rilek je r member ak lipat,.then tiba2..
baru je konah,,ade lori kat depan ktorang,..laju gak..lori tue jalan salah lane,.ak un tak tau apesal..
then mmber ak sempat konah sikit,,so lori tu langgar kitorang dr tepi,.
jauh meyh kitorang melambung
kitorang tecampak masuk hutan tepi tue,..dengan motor2 skali..yang teruknya,,mmber aku lah,.
then lepas tue,,ak jatuh tehentak kat batu besar..dada aku r fully kene.lain tak sangat,..
then sesak habis r..senak woo.darah byk kuar from mulut and hidung..
awal2 tu ak cam tak rasa pape,.kbetulan Wan Aliff text,,tanya psl kod skolah.so aku cakap lah ak accdnt.
then ak text fieza,,text apek..pastu ak tk lyn fon dah,,cause baru rasa sakitnye..
then aku tgk kanan....member aku tebaring sana,.kpala dia mleleh2 darah kluar,.sedih weh kalau nmpk.
then aku pandang kiri,,.aku nampak mainroad...jauh.nak taknak,,kene gi sana sebab memang takkan ade org nk tlg dlm dlm hutan tue..,plus lori td pun lari,,tak tlg kitorg.
then utk bbrpa jam,..ak baring je,..darah byk sgt kluar,,ak jd blank,...then fon ak bnyik.
Nadd text ak,..pastu Kamil call,,Syed Muhammad call,,ali kop call,,ramai agi r,..
sume tnye psl ak,..then,,tktau cne,,,ak cam smgt balik weh dpt text2 korang,,call2 korang even ak tk agkt,.
ak balas satu dua,,pastu ak try bangun..goyang lutut br0,..
ak tarik kawan ak tu,..dia tak sedar langsung,.ak nmpk....ak ley nampak tengkorak die weh,..
die injured truk gila,..byk sgt2 drh die,..ak sedih gila,.ngan ak un drh byk2,,ak tarik die naik pegi mainroad,.
mmg tak larat sbnrnye,,but spnjg ak tarik Zam tu,,ak tk putus asa,..sebab time tue,,rmai call ak..then ak smgt lah
tp tak lama,..smgt mana pun,,ak tak larat gak..lama2,,ak nk bgun un tk boleh dah..main road tu lg stgh jln je..
then adelah text from insan yang bernama Nadhirah Hamid,,.adalah dia kata sumthing2.
then,,Tiger un text aku,..Tiger byk r nasihat ak cause dia pun penah rasa even dia pengsan..
then,,ak sambung,..ak tak bangun.ak merangkak jer..ngan darah2,,,ak merangkak..bukan merangkak biasa.,,
ak merangkak sambil tarik kwn aku skali,..seksa weh,.spnjg tue,,ak menangis je..ak tgk Zam tue,,.
kpala dia koyak,,nmpk tengkorak,,.kelopak mata dia hilang,..ak sedih gila..but stil,,ak takkan tinggal kan dia.
so merangkak lah aku spnjg tue,...
then da nak dekat sampai main road,,,ak jadi betul2 tk larat,..nak gerak langsung dah tak boleh dah..
memang aku cuba try,,tp tak boleh..korang try pumping 300 kali,,pastu cuba r pumping ag,..cmtu r rsenye..
then time tue,,tkde siapa call,,tkde siapa text,..ak memang redha gila r kalau Allah tarik nyawa aku..
then tiba2...
ada sekor anjig datang....anjing tue,,gigit baju aku,,.then tarik aku smpai mainroad..
anjing tue tarik kwn ak skali..,then lepas tue,,anjing ue menyalak kuat2..
dia panggil2 orang r..ak tekejut gila tengok anjing tue..,ak tak caya,,Allah hntr bantuan,,melalui seekor binatang
yang selalu dianggap hina,,sebab haram dipegang..last2,,binatang nie gak yang tolong aku.,
then bbrpa mnit,,org start kumpul,,call ambulans,,then ak selamat lah..
but sedihnyee... Ahmad Zamri bin Dahlan,,meninggal dunia..ak rasa serba salah sangat...
if aku tak suruh dia hantar aku,,dia mesti hidup agi punye...,
then dah check smua,,doctor cakap,,aku 0kay jer..tkde pape,.ak tkjut gila d0e,.
dia cakap,,dada aku bengkak,,but takde patah2,,and injury lain..tu je,..
ak byk bleeding dari dalam,.bila ak thntak kt batu tue,,bhgian dlm jd shock then byk gila drh kluar ikut mulut..
s0 doc bagi ubat,,,cucuk2 jarum,,and sejam dua dia bagi aku balik..
hmm.macam tue lah,,..ak bersyukur sgt2 dpt hidup lagi..plus,,parents aku tk tahu apa2 pun.diorg igt aku pergi kerja,,buat 0vertime,,pastu balik mlm,..ya Allah,,ak syukur gila..
bygkn kalau diorg tau,,mau tak risaunye..
s0 guys,,tu aje..ak nak remind kan,,pleaseeee.. hargai hidup korang weh..okay??pliss sgt2,.
its not only about your life,,its about how you live your life,..
so guys,,buat bende2 baik,,taubat weh..,berubah smntra masih ada..
aku tau perangai aku un buruk,,but stil,,aku cuba gak berubah..
tu je dari ak..
thanx sgt2 semua yang tolong ak.,,hanya Allah SWT je yg ley balas..thnx weh,.
Best Friends Forever eh kita semua??
Assalamualaikum w.b.t

I would like to suggest to him to publish his story to any magazines in Malaysia. His story is quite interesting. He may convert his story to English too.

Lastly, I will always pray for your speedy recovery, Zombie.

2 ulasan:

Fazleyana Niwa berkata...

well.. after i read his story, i think like u think. his story has made me feel more motivated.. continue my life in whatever situation until the end... say thanks to ur friend~ =)

Afiq Nasir berkata...

jazakallahukhair...maulana ade blog x nak promotekan..huhu